Rood fruit- broodcake

WIST JE DAT ?

je de heerlijke produkten van "De Bakker" ook kunt laten bezorgen?

Deze knalrode cake ziet er niet alleen heel spannend uit, maar smaakt ook prima en is in feite zo gemaakt! De cake moet wel even staan om het gewenste effect te bereiken.

Bereiding

Meng 600 gr. (diepvries) gemengd rood fruit met 100 gr. witte basterdsuiker en laat het fruit minstens een uur staan (laat bevroren fruit helemaal ontdooien). Snijd de korstjes van 10 sneetjes oud witbrood of maisbrood. Leg 2 sneetjes naast elkaar in een kleine cakevorm. Verdeel een kwart van het fruit met vocht in de vorm. Leg hier weer 2 sneetjes op en verdeel er weer een kwart van het fruit over. Herhaal dit nog 2 keer en leg er dan de laatste sneetjes op. Druk het geheel goed aan, dek het af met plasticfolie en leg er een conserven blik op. Zet de cake nu minstens een dag – liever 2 dagen – in de koelkast. Keer de cake de volgende dag op een platte schaal en serveer de plakjes met een flinke toef slagroom of Griekse yoghurt vermengd met vanillesuiker. Strooi er desgewenst poedersuiker overheen.

Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten

  • 6oo gr. gemengd rood fruit (diepvries)
  • 100 gr. witte basterd suiker
  • 10 sneetjes oud witbrood of maisbrood
  • slagroom uit spuitbus of Griekse yoghurt
  • vanille suiker

Andere recepten

[su_posts template=”templates/teaser-loop.php” tax_term=”21″]

Lees meer over brood