Met brood maak je supersnel een lekkere quichebodem, een leuke manier om oud brood te verwerken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Vet voor 4 personen een quichevorm of springvorm van 24 – 26 cm doorsnede in. Snijd van 8 – 10 sneetjes “Brood van Gisteren”de korstjes af, rol ze iets uit en snijdt ze diagonaal doormidden. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk ze stevig aan. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak 300 gr. panklare preiringetjes met 1 uitgeperste teen knoflook en 1 theelepel tijm ca. 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem. Klop in een kom 3 eieren los met 1 dl room, zout en peper en schenk dit over de prei. Verkruimel er 100 gr. blauwe kaas (Danish blue) over. Snijd 2 tomaten in plakjes, laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de vulling. Strooi er wat tijm over. maal er zwarte peper boven en sprenkel er wat olijfolie over.
Bak de quiche in de oven van 200 ̊°C in 25 minuten bruin en gaar.
Ingrediënten
- 8-10 sneetjes meergranenbrood, zonder korst
- 2 eetlepels olijfolie 300 g panklare prei
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 theelepels tijm 3 eieren
- 100 ml kookroom
- versgemalen zwarte peper
- 100 g abdijkaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas (Danish blue)
- 2 tomaten, in plakjes
Andere recepten
[su_posts template=”templates/teaser-loop.php” tax_term=”21″]