Dit is wel een heel originele manier om een restant oud brood te verwerken. En als je daar niet op kunt wachten gebruik je gewoon vers brood.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de zalmfilet in blokjes en kruid ze met zout, peper en 1 eetlepel citroensap. Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine. Klop in een kom de eieren los met crème fraîche en melk en meng het broodkruim en de kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Ingrediënten
- 250 g broccoli, in kleine roosjes
- 200 g verse zalmfilet
- zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel citroensap
- 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml melk
- 100 g geraspte belegen kaas
- 125 g kerstomaatjes
Andere recepten
[su_posts template=”templates/teaser-loop.php” tax_term=”21″]